Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas u BiH sunčani periodi, a na “pravo proljeće” nećemo još dugo čekati

BiH

proljece

U BiH se danas se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčane periode i slabe padavine ponegdje na istoku i jugu.

Slaba kiša tokom dana očekuje se ponegdje na jugu i istoku, dok će u sjeverozapadnim krajevima biti pretežno suho i malo toplije vrijeme.

Kratkotrajni pljuskovi mogući su samo ponegdje na sjeveru duž rijeke Save, a kasno popodne i uveče doći će do postepenog razvedravanje uz svim predjelima.

Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha od minus tri do dva, na jugu do šest, a najviša dnevna od šest do 13, u višim predelima od dva stepena Celzijusova.

U Bosni i Hercegovinu sutra će biti uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost. Puhat će vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 11 do 17 stepeni.

U BiH u četvrtak, 29. marta bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 9 do 16 stepeni.

U BiH će u petak, 30. marta biti pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje prema kraju dana i u večernjim satima. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne i ponegdje u Posavini. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 14 do 20, u Posavini lokalno do 22 stepena.

U BiH u subotu, 31. marta bit će pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuju poslijepodne i u večernjim satima. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 9 do 16, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Dugoročna prognoza

Nešto stabilnije vrijeme prognozira se od 2. do 5. aprila, nakon čega se ponovno očekuje pogoršanje vremenskih prilike i oborina širom zemlje.

Negativne jutarnje temperature u Bosni prognoziraju se do 28. marta, a kretat će se od -3 do 2, dok se u Hercegovini očekuju od 3 do 8 stepeni. Maksimalne temperature u istom razdoblju u Bosni se prognoziraju od 6 do 11, a u Hercegovini od 10 do 15 °C. Od 29. marta do 9. aprila, prognozira se porast temperatura.

U Bosni se jutarnje temperature očekuju od 3 do 8, a u Hercegovini od 5 do 10 stepeni, dok se maksimalne dnevne u Bosni prognoziraju do 20, a u Hercegovini do 22 °C.