portugalski superstar

Moćan govor Ronalda u svlačionici Uniteda: Vratio sam se iz dva razloga

Portugalac je svojim saigračima odmah stavio do znanja da zbog svojih godina neće biti nemi posmatrač dešavanja na Old Traffordu.

Rezervni golman Manchester junajteda Lee Grant otkrio je da je Cristiano Ronaldo održao moćan govor pred utakmicu sa Newcastleom, kojim je nevjerovatno motivisao svoje saigrače, koji sada u njemu “vide svog vođu, kako na terenu, tako i u duhovnom smislu”.

Portugalac je svojim saigračima odmah stavio do znanja da zbog svojih godina neće biti nemi posmatrač dešavanja na Old Traffordu.

“Vratio sam se u Manchester Unitediz dva razloga. Prvi je zato što volim klub, drugi je što volim pobjednički mentalitet koji se razvija u svim segmentima ovoga kluba. Nisam se vratio da budem navijač. Ako želite da uspijemo, potrebno mi je da srcem volite ovaj klub. Morate da jedete, spavate i borite se za ovaj klub. Bez obzira na to da li igrate ili ne, morate da podržite svoje saigrače i da date 100 posto za United. Ovdje sam da pobjeđujem i ništa drugo. Pobjede nam svima donose sreću. Želim da budem sretan, a vi?“, rekao je Ronaldo, pa potom dodao:

„Vi nevjerovatni igrači i vjerujem u vas, inače se ne bih vratio. Navijači će vas podržati samo ako date sve od sebe. Želim da vratim pobjednički mentalitet ovom klubu, da kada jednog dana odem u penziju, on ostane. Ova grupa igrača će dominirati fudbalom, kao mi u prošlosti. Daću sve od sebe da tako bude, ali mi je potrebna i vaša podrška. Da li ste spremni za borbu? Da li ste spremni da ostavite sve na terenu za klub?“, pita je Ronaldo saigrače, nakon čega je dobio nevjerovatan aplauz u svlačionici i potvrdne odgovore, prenosi Sportklub.

Manchester United je pobedio Newcastle rezultatom 4:1, a dva gola je postigao upravo portugalski superstar.