Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Modrić i Bale nasjeli na “šampionsku šalu”

modric_bale

Hrvatski nogmetni reprezentativac Luka Modrić za pet godina u Realu osvojio je Ligu prvaka, Kup Kralja, klupsko SP, španski i evropski Superkup. I sve do prošle nedjelje, nedostajala mu je samo medalja i trofej namjenjen prvaku Španije.

Zato je Modrić pobjedu kod Malage (2:0) u zadnjem kolu La Lige, kojom je Real osigurao prvi španski naslov nakon njegovog dolaska, proslavio s posebno oduševljeno.

Nakon utakmice, u očekivanju podizanja šampionskog pehara, presretni Modrić euforično je trčkarao terenom La Rosalede zajedno s Velšaninom Garethom Baleom, još jednim suigračem kojem je ovo prva španska, ali i prva titula prvaka u karijeri.

Ali njihovu radost gurbo je prekinuo klupski službenik koji je došao do njih i rekao im da neće podići pehar namjenjen prvaku, jer se cijela ceremonija odgađa za početak iduće sezone. Faca koju je u tom trenutku složio Luka Modrić, zaista je bila neopisiva. Baš poput razočaranog djeteta.

Bale je također naglo promjenio raspoloženje, pa se potom s Modrićem uputio do centra, gdje su bili njihovi ostali suigrači. Velšanin je tužno upitao Cristiana Ronalda je li istina da neće podizati trofej, na što mu je Portugalac ponovio da neće. No, vrlo brzo se smilovao i otkrio da je riječ o šali.