Modrić: Ovo je najbolja godina u mojoj karijeri

modric3224

Ovo je najbolja godina u mojoj karijeri. Bila je odlična u svakom pogledu, individualno, klupski sa Real Madridom, te sa reprezentacijom Hrvatske, rekao je Luka Modrić večeras u Monte Carlu na UEFA-inoj konferenciji za medije, piše Anadolu Agency (AA).

Modrić u tri mjeseca uspio osvojiti treću uzastopnu titulu u Ligi prvaka sa Real Madridom, a potom i ostvariti senzacionalan rezultat na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je Hrvatska bila viceprvak.

”Sve se prebrzo izdešavalo posljednjih mjeseci, osvajanje Lige prvaka, pa Mudnijal, i sada, danas ova nagrada UEFA-e za najboljeg igrača u Evropi. Vrhunski osjećaj. Ponosan san. Ovo je nešto o čemu sam sanjao i uživam. Trebat će vremena da shvatim šta sam sve napravio”, istakao je Modrić.

Odlaskom Cristiana Ronalda u Juventus dobio je veću odgovornost u Realu, ali kaže to mu ne smeta.

”Odlaskom Cristiana možda je veća odgovornost, ali volim izazove. Nikada nisam bježao od izazova. Želim da nastavim da radim i igram što je moguće bolje i u narednom periodu”, kazao je Modrić.

Na pitanje o svom trnovitom životnom putu i tome kako je našao formulu za uspjeh u karijeri naglasio je ”teško je to objasniti”, te dodao:

”Ne volim pričati o sebi i svojoj karijeri. To drugi rade. Ukoliko sam nekome idol ili neka osoba na koju se trebaju ugledati, to me raduje”.

Ovog ljeta spominjao se transfer Modrića u milanski Inter. Međutim, ostao je dio tima ”kraljevskog kluba”.

”Ekstremno sam sretan što sam dio najvećeg kluba na svijetu. Ostajem u Real Madridu i ništa se neće promijeniti po tom pitanju”, pričao je Modrić.

Kaže da je posebno u posljednjih šest godina napravio je velika stvari u fudbalu, osvojivši, između ostalog, četiri Lige prvaka sa Realom, ali drugo mjesto sa Hrvatskom na SP-u. Otkrio je i šta je bilo teže:

”Teško je reći. I jedno i drugo je teško. Osvojili smo četiri Lige prvaka u šest godina, tri u nizu u što niko nije vjerovao, ali to može samo Real. Što se tiče reprezentacije, od kada sam tu uvijek su nas uspoređivali sa generacijom iz 1998. (Hrvatska na SP 1998. u Francuskoj osvojila treće mjesto, op.a.), poredili su nas sa našim idolima koji su ucrtali Hrvatsku na fudbalskoj mapi svijeta. Postavljalo se stalno pitanje može li se to ponovo, a mi smo taj rezultat i nadmašili. Upravo zbog toga možda je malo teže bilo biti sa Hrvatskoj drugi na svijetu, no i osvajanje četiri trofeja u Ligi prvaka sa Realom je nevjerovatno”, kazao je Modrić.

Modrić je večeras u Monte Carlu proglašen najboljim fudbalerom u Evropi za sezonu 2017/2018. godine u konkurenciji Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha. Glasovima članova žirija UEFA-e, koji su sačinjavala 32 trenera ekipa učesnika Lige prvaka u minuloj sezoni i 55 novinara, po jednog iz zemalja članica UEFA-e, Modrić je pobijedio sa 313 bodova. Ronaldo je dobio 223, a Salah 134 boda.