Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pobjeda reala

Modrićev promašaj karijere obilježio utakmicu, Ancelottijev komentar je hit

modr

Ancelottijev komentar Modrićevog promašaja odmah je postao hit na društvenim mrežama

Real Madrid je uspio da u 14. kolu španske La Lige na domaćem terenu savlada Cadiz, te se tako vrati na pobjednički kolosijek.

Pobijedio je tako Kraljevski tim nakon dva vezana velika kiksa protiv Girone i Rayo Vallecana, te prišao Barceloni na dva boda zaostatka.

Aktuelni prvak Španije i Evrope slavio je sa 2:1, a mrežu Cadiza tresli su Eder Militao u 40. i Toni Kroos u 70. minuti utakmice.

Jedini gol za goste djelo je iskusnog Lucasa Pereza iz 82. minute. Uspio je tako Cadiz da zakomplikuje situaciju Madriđanima u samom finišu, ali ne i da dođe do velikog iznenađenja i boda.

Inače, utakmicu je obilježio i nevjerovatan promašaj Luke Modrića, vjerovatno i najveći u njegovoj karijeri. U 79. minuti je promašio prazan gol sa svega šest metara.

Završilo je 2:1, a Real je sada na učinku od 35 bodova, dva manje od lidera Barcelone, dok Cadiz zauzima pretposljednju poziciju sa 11 bodova.

Modrić je nakon utakmice na profilima na društvenim mrežama šaljivo komentarisao promašaj karijere: “Priča se da je neko promašio nemoguće…”

Ispod njegovog posta na Instagramu stotine hiljada fanova ga tješe i uvjeravaju da je usprkos tome što je nevjerovatno promašio gol i dalje jedan od najvećih. Izdvajaju se komentari Realovih zvijezda. “Zaboravi, prijatelju. Smanjili su gol, nisi ti kriv”, napisao je Fede Valverde. “Ništa se nije dogodilo”, dodao je Vinicius. “Nije bilo dovoljno mjesta”, piše Lucas Vazquez.

Komentar je dao i trener Ancelotti.

“Šta sam rekao Modriću nakon nevjerovatnog promašaja? On još nije shvatio što je napravio. Izgubljen je. Rekao sam mu da je dobro što je Hrvatska već objavila popis za SP pa neće imati problema zbog ovog promašaja”, kazao je Ancelotti i glasno se nasmijao, kao i svi prisutni u dvorani za medije.

Njegov komentar Modrićevog promašaja odmah je postao hit na društvenim mrežama.