Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KVALIFIKACIJE ZA "KL"

Moldavci i Albanci nokautirali Sarajevo i Široki, Velež prošao

sarajevo1 (1)

Novi šok svojim navijačima priredio je tim sa Koševa

Od tri bh. predstavnika u pretkolu kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu, večeras su ispala dva. Dalje je prošao mostarski Velež koji je identičnim rezultatom (2:1) i u revanšu savladao Coleraine iz Sjeverne Irske.

Poveli su Sjevernoirci u 33. minutu preko Shvelina. Ipak, u drugom dijelu prvo je Brandao izjednačio u 54. minutu na asistenciju Radovca. U 71. minutu Anđušić je na asistenciju Brandaa postavio konačnih 2:1.

Široki Brijeg, naš predstavnik koji je nakon prvog meča imao najveće šanse za prolaz dalje, eliminisan je od albanske Vllaznie. Nakon 3:1 na Pecari za Široki, Albanci su u uzvratu slavili s 3:0. Domaći su u okvir gola Širokog uputili tri udarca, dva tri su završila u mreži tima s Pecare. Golovo za Vllazniu zabili su Đurđević (46. i 79. minuta) i Imami (62. minuta).

Vllaznia u sljedećem pretkolu ide na kiparski AEL-a, dok Široki Brijeg već u nedjelju otvara novu sezonu u Premijer ligi BiH domaćom utakmicom protiv Zrinjskog.

Novi šok svojim navijačima priredio je tim sa Koševa. Sarajevo je nakon 0:0 u prvom meču u Moldaviji, u revanšu poraženo od Milsamia na Koševu s 0:1. Gol odluke zabio je Ginsari još u 19. minutu susreta.

Osim Velež koji će u narednoj rundi odmjeriti snage s grčkim AEK-om, na Evropskoj sceni barem još jednu rundu gledaćemo i aktuelnog prvaka BiH Borca. Borac je, podsjećamo, eliminisan iz kvalifikacija za LP protiv rumunskog Cluja, ali će takmičenje nastaviti u kvalifikacijama za “treći ligu” evropskog fudbala.

U drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, Borac će odmjeriti snage sa Linfildom, najtrofejnijim klubom u Sjevernoj Irskoj.

Prva utakmica između Veleža i AEK-a igra se već za sedam dana, a Velež će Grke ugostiti u Sarajevu na Grbavici.