Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Sarajevo

Kasum otkrio ime drugog investitora: Dao nam je pozajmicu kada je bilo najteže

kasum (1)

U finišu smo pregovora i sa našim drugim ulagačem koji ulazi pored gospodina Tana, kazao je Kasum

Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Damir Kasum otkrio je u razgovoru za N1 TV ime drugog investitora, pored povratnika na Koševo Vincenta Tana.

“Što se tiče gospodina Tana, tu postoji dosta emocija zbog svega što se dešavalo u klubu. Prije gotovo mjesec dana ostali smo bez investitora i krenuli u borbu, koja je neizbježna. Ali u rekordnom periodu našli smo novog investitora”, kazao je Kasum i otkrio o kome se radi:

“U finišu smo pregovora i sa našim drugim ulagačem koji ulazi pored gospodina Tana. Danas prije razgovora sa vama već smo odmakli u pregovorima i pitao sam ga da li mogu objaviti o kome se radi i on je rekao da to učinim. Želio bih reći da se radi o gospodinu Ismiru Mirviću. Američkom biznismenu našeg porijekla, radio je sa Tanom na uspostavi kluba Los Angeles. Tražio je partnere, radio na marketingu i želi se aktivno uključiti u klub”, objasnio je predsjednik Sarajeva.

“Upravo ovaj gospodin je pružio pozajmicu klubu kada nam je bilo najteže, zato što se kod njega vidi doza ljubavi prema gradu Sarajevu, koji smatra ovaj klub najznačajnijim sportskim brendom u BiH. Sa njim smo dosta komunicirali, oduševljen sam njegovim idejama. Dobar je prijatelj sa vlasnikom YouTubea i raznim drugim velikim vlasnicima. Imamo njegovo obećanje da će uspostaviti brojne velike saradnje i da ćemo praviti velike rezultate.”, rekao je Kasum za N1.