prijetnje nakon promašenog penala

Moratina supruga se oglasila na Instagramu: “To je sramotno i neprihvatljivo”

morata supruga (1)

Od početka Evropskog prvenstva, Morata je bio na meti kritika jer je propustio veliki broj prilika u utakmicama koje je igrao u dresu Španije, i već je nakon grupne faze prijavio prijetnje i uvrede upućene njegovoj porodici

Nakon poraza Španije u polufinalu Evropskog nogometnog prvenstva protiv Italije, Alice Campello-Morata, supruga španskog centarfora Alvara Morate, objavila je uvrede i prijetnje upućene njenom suprugu, njoj i djeci.

Na Instagram Storyiju je u srijedu objavila nekoliko prijetećih poruka usmjerenih protiv nje, supruga i djece.

Podsjećamo, Morata je promašio penal u porazu Furije, nakon što je svojoj reprezentaciji osigurao produžetke golom u 80. minutu utakmice. No, navijači, ako se oni uopšte mogu nazvati navijačima, su to očito vrlo brzo zaboravili.

“Sjetimo se da je to sport, koji bi trebao okupiti ljude i koji nije tu da isprazni vašu frustraciju”, napisala je Moratina supruga o uvredama.

„Zaista se nadam da će se u budućnosti poduzimati stroge mjere protiv takvih osoba: to je sramotno i neprihvatljivo.“

Poručila je da se ona lično nije uplašila.

“Mislim da bi to bio problem nekoj krhkijoj ženi.”

Od početka Evropskog prvenstva, Morata je bio na meti kritika jer je propustio veliki broj prilika u utakmicama koje je igrao u dresu Španije, i već je nakon grupne faze prijavio prijetnje i uvrede upućene njegovoj porodici. Osim igrača kojeg je Atletico Madrid posudio Juventusu, penal za Špance promašio je i Dani Olmo iz RB Leipziga.