Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga evrope

Mourinho: A, ja mislio da sam porastao

mou golovi1 (1)

Tottenham će za prolazak u grupu Lige Evrope sljedećeg četvrtka igrati kod kuće protiv Maccabija iz Haife

Tottenham je sinoć u 3. pretkolu Lige Evrope pobijedio Shkendiju u gostima 3:1, a strijelci za Spurse bili su Erik Lamela, Son Heung-min i Harry Kane.

Utakmica je imala bizaran uvod na zagrijavanju.

Naim, Tottenhamovi golmani primijetili su da je gol na kojem su se zagrijavali niži od propisanog i o tome su obavijestili klupu. Na teren je izašao i Jose Mourinho koji je od oka izmjerio golove i onda pozvao suce.

Detaljnim mjerenjem utvrđeno je da je gol zaista pet centimetara niži nego što bi trebao biti pa su domaćini morali zamijeniti gol s drugim.

SKOPJE, MACEDONIA – SEPTEMBER 24: Jose Mourinho, Manager of Tottenham Hotspur inspects the goal posts ahead of the UEFA Europa League third round qualifying match between Shkendija and Tottenham Hotspur at National Arena Todor Proeski on September 24, 2020 in Skopje, Macedonia. Football Stadiums around Europe remain empty due to the Coronavirus Pandemic as Government social distancing laws prohibit fans inside venues resulting in fixtures being played behind closed doors. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

“Ponadao sam se da sam narastao, ali je zapravo gol bio pet centimetara niži. Golmani to odmah primijete jer žive među stativama. Došao je delegat i riješio stvar”, rekao je Jose Mourinho nakon utakmice.

Tottenham će za prolazak u grupu Lige Evrope sljedećeg četvrtka igrati kod kuće protiv Maccabija iz Haife.