BiH

"Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Sarajevska Opća bolnica bilježi rekord u prijemu i zbrinjavanju pacijenata

25/09/2020

U nešto više od dva mjeseca u Općoj bolnici je pregledano, zbrinuto i operirano na stotine osoba i pruženo hiljade medicinskih usluga

U Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” primljeno je, tokom jučerašnjeg dana, na daljnje liječenje 69 pacijenata, a kući je otpušteno 49 što je svojevrsni rekord u poslovanju te zdravstvene ustanove.

Na Urgentnom centru je jučer ukupno pregledano 90 pacijenata od kojih je 12 zadržano u bolnici te su urađena i tri operativna zahvata. Istovremeno, u operacionim salama je urađeno 26 operacija, dvije hitne.

– Obećanje koje je dao v.d. direktora Opće bolnice prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, da će svaki pacijent u toj ustanovi biti adekvatno zbrinut, svakim danom se potvrđuje – navodi se.

U nešto više od dva mjeseca u Općoj bolnici je pregledano, zbrinuto i operirano na stotine osoba i pruženo hiljade medicinskih usluga.

– Osoblje ulaže veliki napor da odgovori ogromnom broju zahtjeva građana za pružanje medicinske usluge, uprkos svemu tako će i nastaviti – navode iz Opće bolnice.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.