Fudbal

premiership

Mourinho bocnuo Guardiolu i Lamparda: Ako se bojite, ima Bundesliga na TV-u

15/05/2020

Trener Tottenhama bio je meta žestokih kritika kada je u strogoj izolaciji na vrhuncu pandemije koronavirusa, kojim su se u Velikoj Britaniji zarazile 233.000 ljudi, dok ih je 33.000 umrlo, igrače izveo na trening u park

Jose Mourinho je na videokonferenciji trenera klubova Premiershipa odbrusio Josepu Guardioli i Franku Lampardu, koji se najglasnije zalažu da se pričeka s nastavkom sezone prekinute zbog pandemije koronavirusa.

“Ako ste toliko zabrinuti oko povratka utakmicama, ostanite kod kuće i na televiziji gledajte utakmice Bundeslige!” rekao im je Mourinho.

Posebno se referirao na to što se u Njemačkoj već ove subote nastavlja sezona. On jedva čeka da se to dogodi i u Engleskoj, gdje to sigurno neće biti slučaj prije 12. juna.

“Očajnički čekam povratak Premiershipa što prije, posebno kada vidim da se druga prvenstva nastavljaju”, poručio je Mourinho.

Trener Tottenhama bio je meta žestokih kritika kada je u strogoj izolaciji na vrhuncu pandemije koronavirusa, kojim su se u Velikoj Britaniji zarazile 233.000 ljudi, dok ih je 33.000 umrlo, igrače izveo na trening u park.

“Veoma sam ponosan na to kako su moji igrači pazili da ostanu u formi. Pokazali su profesionalizam, strast i posvećenost. Izuzetno naporno smo radili na tome da se vratimo u trenažni proces, ali smo vodili računa da budemo izolirani od drugih ljudi. Sad kad su trening-centri ponovo otvoreni, možemo ih koristiti i jedva čekamo dozvolu da počnemo trenirati u manjim grupama.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.