Mourinho: Čekao sam 11 godina da dođe rezultatska kriza

MourinhoWestHam

Jose Mourinho, menadžer Chelsea susreće se sa najtežim periodom u svojoj trenerskoj karijeri. U posljednjih osam utakmica njegov tim je ostvario samo jednu pobjedu, pa je jasno da mu je u sutrašnjem ogledu Lige šampiona protiv Dynama Kijev neophodna pobjeda.

I sam Portugalac kaže kako je jednog dana moralo da dođe do serije loših rezultata kluba kojeg vodi sa klupe. Prisjetio se svog intervjuua koji je dao 2004. godine, kada je s Portom osvojio Ligu šampiona.

“Dugo sam se odupirao prirodi fudbala. Čekao sam 11 godina da se ovako nešto desi. Trebalo je puno vremena da prođe, ali sam u ovom trenutku smiren, stabilan i spreman da se borim sa ovim izazovom”, kazao je Mourinho na konferenciji za novinare uoči ogleda grupe ”G” Lige šampiona koji će se igrati na Stamford Bridgeu.

Mourinho je još jednom demantovao da je serija loših rezultata došla zbog bojkota igrača, o čemu posljednjih dana pišu pojedini britanski mediji. Ponovo je stao u njihovu odbranu.

“Vi optužujete igrače za neiskrenost. Kada bih ja vas optužio da ste nepošten novinar mislim da bi ste bili veoma uzrujani i vjerovatno bi pokrenuli tužbu. Igrači daju svoj maksimum u svakom minutu naših treninga. Među njima vlada velika solidarnost. Imaju fantastične lične odnose i vrlo dobre profesionalne, i treniramo uvijek uz ogromnu želju da pobijedimo u prvoj narednoj utakmici”, rekao je Mourinho i dodao:

“Znam razlog naše rezultatske krize. To je kombinacija različitih faktora, neke od njih još nisam dokučio.”

Utakmica Chelsea – Dynamo Kijev igra se sutra u 20:45 sati na londonskom stadionu „Stamford Bridge“. Poslije tri kola u grupi “G” vodeći je Porto sa sedam, a slijede ga Dynamo sa pet i Chelsea sa četiri boda. Na posljednjem mjestu je Maccabi Tel Aviv bez ijednog boda.