Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho: Falcao će dati sve od sebe da razuvjeri kritičare

falcao111

Trener Chelseaja Jose Mourinho vjeruje kako će želja Radamela Falcaoa da razuvjeri kritičare da su pogriješili kolumbijskom napadaču pomoći da se vrati u formu koja ga je učinila jednim od najboljih napadača svijeta.

Falcao će se novim saigračima pridružiti u utorak u New Yorku, nakon produženog odmora zbog nastupa na Copa Americi.

Loša forma u dresu Manchester Uniteda prošle sezone navela je mnoge da posumnjaju hoće li 29-godišnji napadač ikada ponovo biti igrač koji je uništavao protivničke odbrane u Portu i Atleticu iz Madrida.

Mourinho se ne slaže s kritičarima i jedva čeka da spoji Falcaa i Diega Costu, španskog napadača s kojim je Kolumbijac igrao zajedno u Atleticu i osvojio Kup kralja 2013. godine.

Portuglaski stručnjak, koji ima istog menadžera kao i Falcao, je otkrio kako je fudbaler pristao na sniženje plate kako bi došao na posudbu na Stamford Bridge.

“On nije sretan jer ljudi u Engleskoj misle kako nije dobar kako on vjeruje da jeste. To je njegova motivacija. Uradio je mnogo toga da dođe kod nas. Izgubio je novac i nije htio čuti za druge ponude. Pomogao nam je da sklopimo dogovor s Monacom. Sve zajedno, mi mislimo kako mu možemo pomoći i kako on može nama”, rekao je Mourinho.