Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho izazvao masovnu tučnjavu, pa se “ispario”?

EDERSON

Policija je prekinula tuču između čak 20 igrača i članova stručnog štaba ekipa manchesterskih rivala u svlačionici nakon gradskog derbija u kojem je ekipa Manchester Cityja savladala Manchester United rezultatom 2:1, prenosi Guardian.

Navodno je menadžer poraženog Uniteda Jose Mourinho nakon meča upao u svlačionicu pobjedničke ekipe i rekao im da utišaju muziku i pokažu malo poštovanja.

Golman Cityja Ederson je reagovao i ušao u verbalni duel sa Mourinhom, nakon čega je uslijedio i fizički sukob između članova obje ekipe, a svom treneru prvi je u pomoć priskočio Romelu Lukaku.

Svjedoci na sceni rekli su kako je sve nalikovalo na barsku tuču, a navodno je Mourinho nestao sa lica mjesta nakon što je “zakuhao”.

Nekoliko učesnika je povrijeđeno, a prema informacijama britanskih medija, najgore je prošao pomoćni trener Cityja Mikel Arteta, koji je krvavog lica napustio tuču.

Pobjedom na Old Traffordu, Manchester City je povećao prednost nad drugoplasiranim Unitedom na čak 11 bodova, i već na pola sezone nalazi se u zavidnoj poziciji u utrci za naslov prvaka Engleske.