Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho: Izvinio sam se Mkhitaryanu

Manchester United v Sunderland – Premier League

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda izvinio se Henrikhu Mkhitaryanu zato što ga je zamijenio na poluvremenu sinoćnje utakmice trećeg kola FA kupa protiv Derby Countyja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Reprezentativca Armenije nakon prvih 45 minuta koji su završeni bez golova zamijenio je napadač Romelu Lukaku.

Mkhitaryan posljednjih mjeseci ima problema s formom i susret s Derbyjem bio mu je prvi, nakon dužeg vremena, u kojem je bio u startnoj postavi. No, odigrao je samo jedno poluvrijeme, da bi ga potom Mourinho zamijenio, kako kaže, iz taktičkih razloga.

“Bilo je nepravedno zamijeniti Mkhitaryana i rekao sam mu to na poluvremenu. Ne sviđa mi se to što sam uradio. Nije zaslužio to, igrao je dobro, nije bio loš. Imao je nekoliko loših pasova, ali dobro je igrao i davao je dinamiku timu”, kazao je Mourinho i nastavio:

“Osjetio sam da Marcus Rashford ne može postići gol i zbog toga nisam želio da gubim vrijeme i idem igrati sa Lukakuom, pa sam morao žrtvovati nekog igrača. Mkhitaryan je bio taj kojeg sam žrtvovao. To je nešto što uglavnom ne činim, ali sam uradio na poluvremenu i izvinio mu se pred svima, jer nije to zaslužio.“

Na kraju, United je zahvaljujući golovima Jesseja Lingaarda i Lukakua u završnoj fazi utakmice slavio sa 2:0 i plasirao se u četvrto kolo najstarijeg fudbalskog takmičenja na svijetu.