Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Heynckes: Nećemo prodati Vidala, niti bilo kojeg drugog igrača

heynckes-brazzo

Jupp Heynckes, trener Bayern Minhena demantovao je glasine kako je njegov klub dobio ponudu Chelseaja za Artura Vidala, te odbio mogućnost prodaje bilo kojeg igrača u januarskom prelaznom roku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Medijske špekulacije, koje su se pojavile posljednjih dana, govorile su da je Chelsea ponudio Bayernu 33 miliona funti (oko 37,2 miliona eura) za Vidala. No, Heynckes je danas naglasio kako “bavarski div“ ne planira u januaru prodavati svoje igrače.

“Nema nikakvih kontakata između Bayerna i Chelseaja. Tokom zimskog prelaznog roka nećemo prodati Vidala, ali ni bilo kojeg drugog igrača”, jasan je bio Heynckes.

Aktuelni šampion Njemačke i lider nakon prvog dijela sezone u Bundesligi zimsku pauzu iskoristio je da otputuje na pripreme u Dohu, gdje će večeras odigrati prijateljsku utakmicu s katarskim Al-Ahlijem.

“Moji igrači su bili zaista uzbuđeni zbog putovanja u Katar. Za njih je to idealna zabava. Robert Lewandowski je stigao s povredom iz prvog dijela sezone. Nadam se da će s timom trenirati u utorak. Mats Hummels je imao problema s aduktorom tokom ove pauze. Sandro Wagner, kojeg smo nedavno doveli, dobro je primljen u ekipi i mogao bi postati važan igrač za nas. Prije njegovog dolaska nismo imali alternativu za Lewandowskog”, kazao je Heynckes.

Bayern je nakon 17 odigranih kola u Bundesligi lider na tabeli sa 41 bodom, sa čak 11 više od drugoplasiranog Schalkea 04. U Ligi šampiona Bavarci su se plasirali u osmini finala, gdje će se sastati sa Bešiktašom.