Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drama u Trstu: Srbijanka uhapšena zbog ubistva zlatara (FOTO/VIDEO)

image
FOTO: ilpiccolo.gelocal.it

Italijanska policija uhapsila je Srpkinju Ljubicu Kostić (45) zbog teškog ubistva zlatara Alda Carlija (75) iz Trsta, koje se dogodilo 20. decembra 2017. godine.

Zločin se dogodio u porodičnoj kući žrtve u italijanskom mjestašcu Opicina u blizini Trsta, odmah poslije prelaska iz Slovenije u Italiju na graničnom prelazu Sežana. Srpkinja Ljubica Kostić (45) već se nalazi u zatvoru u Trstu.

Policija je do umiješanosti Ljubice Kostić (45) iz Beograda, u ubistvo Alda Karlija došla zahvaljujući provjerama telefonskih baznih stanica. Kostić je, prema onome što proizlazi iz istrage, bila prisutna u blizini kuće u kojoj se zločin dogodio u vremenu koje odgovara smrti žrtve, prenosi Kurir.

Kako se saznaje, Kostićeva je priznala da je bila tu, ali ne i da je direktno umiješana u ubistvo. Aldo Carli je imao svoje kanale trgovine zlata i dragulja na crnom tržištu, koje je iz Italije uz pomoć jedne bande sa kojom je bio u kontaktu iznosio i prodavao na crno.

FOTO: ilpiccolo.gelocal.it

Saslušanjem Ljubice, policija je otkrila da je u cijelom ovom krugu, umiješana i prostitucija. Aldo je u zamjenu za seks-usluge, koje su se odvijale u njegovoj radnji u Ulici Donadoni u Trstu, plaćao zlatnim nakitom. U najviše slučaja u pitanju su udate žene iz Srbije koje žive i rade u Trstu, a, koje je Kostić nalazila i upoznavala sa ubijenim Aldo Carlijem.

Iz tužilaštva u Trstu je potvrđeno da je srpska državljanka Ljubica Kostić (45) uhapšena, i njoj je određen pritvor u pretpretresnom postupku dok traje istraga.

FOTO: ilpiccolo.gelocal.it

Policija traga za još trojicom članova grupe, za koje smatraju da su ubili Carlija, i čiji identitet još uvek nije poznat.

Video sa mjesta zločina pogledajte OVDJE