Emmanuel Adebayor

“Mourinho je ubio Ronalda psihički, čak i kad je zabio hat-trick”

jose-mourinho-cristiano-ronaldo_3982033

“Ronaldo je tada dao hat-trick, a onda je Mourinho odlučio odraditi svoj šou”

Iskusni napadač Emmanuel Adebayor progovorio je o svom boravku u Real Madridu kada je nosio dres Kraljevskog kluba u sezoni 2010./2011.

Bilo je to tada potpuno iznenađenje za fudbalsku javnost. Togoanac je na Santiago Bernabeu stigao u januaru na posudbu iz Arsenala te je šest mjeseci proveo u Realu.

Nekadašnji napadač Arsenala, Tottenhama i Manchester Cityja, a danas član turskog Bašakšehira, ne može biti nezadovoljan svojom epizodom u Realu. Odigrao bi prilično solidno svaki put kada bi mu Jose Mourinho ukazao šansu.

No Adebayor portugalskog stručnjaka ne pamti samo po dobrome. Njegova izjava otkrila je detalj iz svlačionice Reala u čijem fokusu je baš Jose Mourinho.

“U Realu se sjećam jedne utakmice kada smo na poluvremenu vodili s 3:0, a onda je Mourinho ušao u svlačionicu i poludio. Udario je nogom u frižider, nabio TV, bacao boce. Ubio je sve psihički svojim ponašanjem. Sjećam se da je to i Ronaldu uradio”, rekao je Adebayor pa nastavio:

“Ronaldo je tada dao hat-trick, a onda je Mourinho odlučio odraditi svoj šou. Rekao je: ‘Svi govore da si najbolji na svijetu, a ti igraš loše. Pokaži mi da si najbolji.’ Ronaldo je mogao postići pet golova, a on je i dalje pričao samo o toj nekoj šansi koju je promašio.”

Adebayor je bio oduševljen načinom na koji je Ronaldo pristupao svakom treningu.

“Ponašao se kao da su to utakmice i igrao se s nama kao da smo djeca. Davao je golove petom, primao loptu vratom. Jednom je čuvao loptu pet sekundi jednim dodirom. Ne znam ni sam kako je to moguće. U teretani smo ja i Ramos bili najjači, a onda je došao Ronaldo i rekao da to uopće nije teško. Napravio bi svega gotovo duplo više nego mi”, prisjeća se Adebayor.

U dresu Kraljevskog kluba Adebayor je odigrao 22 utakmice i postigao osam pogodaka.