Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Chelseaja

Maurizio Sarri zbog nedoličnog ponašanja kažnjen sa 8.000 funti

sarri

Sarri je priznao da se nedolično ponašao zbog čega je poslan na tribine na utakmici Premier lige protiv Burnleyja koja je završila rezultatom 2:2

Maurizio Sarri, menadžer Chelseaja kažnjen je zbog nedoličnog ponašanja od Fudbalskog saveza Engleske (FA) sa 8.000 funti (oko 9.250 eura), prenosi Anadolu Agency (AA).

Sarri je priznao da se nedolično ponašao zbog čega je poslan na tribine na utakmici Premier lige protiv Burnleyja koja je završila rezultatom 2:2.

Sudija Kevin Friend isključio je Sarrija na utakmici u ponedjeljak, jer je pokušao da interveniše u prepirci njegovog igrača Matea Kovačića sa nekoliko gostujućih fudbalera.

“Maurizio Sarri je kažnjen sa 8.000 funti, nakon što je priznao da se nedolično ponašao i prihvatio standardnu kaznu. Optužba se ticala njegovog ponašanja u 94. minuti utakmice između Chelseja i Burnleyja, koja je igrana u ponedjeljak“, saopšteno je iz FA-a.

Ranije tokom utakmice Sarri je sarkastično aplaudirao klupi Burnleyja zbog “krađe vremena“, nakon što je Ashley Westwood legao na travu zbog grčeva. Sarri je čak poslije utakmice odbio da se obrati predstavnicima medija, a na press konferenciju je poslao pomoćnog trenera Gianfranca Zolu.