Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho: Moj fudbal je intenzivniji od Van Gaalovog

mourinho

Jose Mourinho, novi menadžer Manchester Uniteda izjavio je da je stil fudbala koji on gaji intenzivniji nego stil njegovog prethodnika u klubu holandskog trenera Louisa van Gaala, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom svog boravka na „Old Trafordu“ Van Gaal je bio jako puno kritikovan zbog stila fudbala koji je gajio i zbog činjenice da nije previše rizikovao.

„Da, želimo da igramo drugačije nego prošle sezone. Van Gaal je apsolutno vrhunski menadžer i njegova filozofija je vrlo jasna. Moja filozofija je drugačija, ne mislim da je bolja, nego da je drugačija“, priča Mourinho za klupsku televiziju i nastavlja:

„Mnogo više sam okomit i više intenzivan. Volim posjed lopte kao način da se stvori šansa, ne samo da bi to bio statistički podatak na strani moga tima. Ne bojim se da igram utakmice sa tranzicijom, to će uvijek doći tokom utakmice, a ne bojim se da izgubim loptu, ne bojim se rizika.“

Portugalac je istakao da neće gajiti samo jedan stil igre, te da će se prilagođavati igračima koje ima i situacijama s kojima se suočava.

„Mislim da je jedna od mojih glavnih karakteristika kao menadžera ta da se mogu prilagođavati onome što imam u rukama“, zaključio je Mourinho.

Tokom svoje sjajne trenerske karijere Mourinho je vodio Benficu, Uniao de Leiriju, Porto, u dva navrata Chelsea, te Inter i Real Madrid. U svakoj zemlji u kojoj je radio osvojio je naslov nacionalnog šampiona. Sa Portom i Interom je uspio osvojiti Ligu šampiona.