Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

The Sun

Mourinho odabrao prvog favorita predstojećeg EP

mourinho j (1)

Ovo je generacija prepuna dobrih igrača, nevjerovatni su

Trener Rome Jose Mourinho bio je gost komentator na engleskom The Sunu. Tu je analizirao predstojeće Evropsko prvenstvo i otkrio da mu je Engleska prvi favorit za zlatnu medalju. U prvoj turi analizirao je glavne favorite i otočke reprezentacije.

U drupi s Engleskom i Škotskom još su Češka i Hrvatska.

“Ovo je generacija prepuna dobrih igrača, nevjerovatni su. Zato Garethu Southgateu neće biti nimalo lako odabrati one koji će igrati. Pogledajte samo primjer desnih bočnih, toliko je izbora. Uz Brazil, najteže je biti selektorom Engleske, zbog pritiska. No Southgate ima i odličnog pomoćnika u Steveu Hollandu pa sam uvjeren da će donijeti najbolje moguće odluke. Što se šansi tiče, grupni dio takmičenja je u Engleskoj, polufinale je u Engleskoj, finale je u Engleskoj. Ako se nije dogodilo 1996., mora sad. Kad će ako ne sad?”

Novi šef našeg Edina Džeke o Škotskoj je rekao sljedeće:

“Ekipa je prepuna igrača koji igraju važne uloge u Engleskoj. Kieran Tierney, Andy Robertson, Scott McTominay… Bolji su nego ikad u posljednjih 20 godina. Steve Clarke mi je bio pomoćnik u Chelseaju i zna sve što treba znati, a uz to unosi emociju u posao. Vjerujem u taj škotski duh, bit će opasni s kim god zaigrali. Iako ih ne vidim u polufinalu, ne vidim nikoga ko će ih lako pobijediti.”

Hrvatska Euro otvara upravo protiv Engleske 13. juna na Wembleyju od 15 sati.