Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho: Osvojio sam 18 titula, a više poštuju Wengera

mou-wenger

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda vjeruje da britanski mediji ne pokazuju dovoljno poštovanja prema njemu u odnosu na Arsena Wengera, čovjeka koji nije osvojio naslov šampiona Engleske 18 godina.

Mourinho će se u subotu sa Unitedom sastati sa Arsenalom kojeg vodi Wenger i s kojim je portugalski trener u sukobu još iz vremena kada je prvi put vodio Chelsea. Wenger do sada nikada nije pobijedio Mourinhov tim u Premier ligi zbog čega je Portugalac frustriran, i to nije krio na današnjoj konferenciji za novinare uoči subotnjeg velikog derbija na Old Traffordu.

“Ponavljam da skor protiv bilo kojeg menadžera nije važan. Za mene je jedino važno ono što dobijate na globalnom nivou kao tim. Naši rezultati, naš CV. U Premier ligi sutra je utakmica između dva menadžera sa najboljim skorom. Alex Ferguson više nije tu. Sutra, između dva menadžera, govorimo o šest ili sedam titula u Premier ligi. Imam tri titule, a on tri ili četiri, ne zna tačno“, kazao je Mourinho i nastavio:

“Da li to znači da nas treba poštovati, čak i u periodima kada naši rezultati nisu dobri? Mislim da u tom pogledu Wenger ima respekt od svih vas. Ne mislim da ga imam i ja. Pogotovo jer je moj posljednji naslov osvojen prije 18 mjeseci, a ne prije 18 godina. Ali, slijedim samo svoj put, jer želim da osvojim četvrti naslov šampiona Engleske.“

Poslije 11 odigranih kola u Premier ligi Arsenal je četvrti sa 24 boda, a Manchester United šesti sa 18. Veliki derbi između ova dva tima igraće se u subotu na Old Traffordu sa početkom u 13.30 sati.