Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dvije osobe uhapšene u Banjoj luci zbog privrednog kriminala

hapsenje-policija-rs
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici lišili su slobode M.Č., člana Upravnog odbora “Klaonica i prerada mesa” Sokolac, osnivača i direktora “Agro Evro Trejd” Sokolac, vlasnika i osnivača Mesne industrije “Čolović” Sokolac, te M.S., direktora “Klaonice i prerada mesa” Sokolac.

“Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) u saradnji sa Centrom javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo po nalogu Osnovnog suda u Sokocu izvršili su pretrese poslovnih objekata ‘Klaonica i prerada mesa’, ‘Agro Evro Trejd’ i Mesne industrije ‘Čolović’ zbog postojanja osnova sumnje da su izvršena krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta.

“U pretresima je izuzeta određena poslovna dokumentacija”, navodi se u saopštenju MUP-a RS-a.

M.Č. i M.S. slobode su lišeni po nalogu nadležnog tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “zloupotreba službenog položaja”, “falsifikovanje isprava” i “zloupotreba ovlašćenja u privredi”

“S obzirom da su lica hospitalizovana u bolnici Istočno Sarajevo, pod stalnim policijskim nadzorom su pripadnika Jedinice za podršku Istočno Sarajevo”, saopštio je MUP RS-a.