Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho otišao sakriven ispod kapuljače i sa 55 miliona eura u džepu (VIDEO)

mou

Portugalski stručnjak Jose Mourinho više nije trener Chelseaja, a njegov odlazak sa Stamford Bridgea je u četvrtak navečer top-tema u svim evropskim, a pogotovo u britanskim medijima.

On je u večernjim satima napustio klupski kompleks u Cobhamu u Londonu, a objavljena je i snimka njegovog odlaska iz kluba kojem je poklonio najveće uspjehe. Mourinho na snimci SkySporta prekriven kapuljačom u automobilu sakriva lice od fotoreportera, a na Twitteru se pojavila i insajderska informacija kako je slavni Portugalac na oproštaju s radnicima kluba pustio i suzu.

Ipak, za novinare u večeri svog velikog poraza nije imao vremena, automobil s menadžerom koji je od večeras bogatiji za 55 miliona eura samo je otišao u noć.

Mourinho je svoj drugi mandat na Stamford Bridgeu započeo 2013. godine, te je prošle sezone osvojio naslov engleskog prvaka i pobjednika Liga kupa. No, ove sezone se nakon 16 kola klub nalazi na tek 16. mjestu tabele sa samo 15 bodova, odnosno jednim više od zone ispadanja.

Tokom prvog boravka na klupi Chelsea, od 2004. do 2007. godine Mourinho je osvojio dva naslova engleskog prvaka, a potom je uspješno vodio i milanski Inter s kojim je 2010. osvojio i Ligu prvaka, te Real iz Madrida s kojim je bio prvak Španije.