Mourinho: Ovo je najgori period u mojoj karijeri – Fokus.ba
Fudbal

Mourinho: Ovo je najgori period u mojoj karijeri

02/10/2015

Jose Mourinho, menadžer Chelsea istakao je na press konferenciji uoči subotnjeg premijerligaškog ogleda sa Southamptonom da se nalazi u najgorem razdoblju svoje trenerske karijere, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon sedam kola engleske Premier lige aktuelni šampion nalazi se na 14. mjestu sa svega dvije pobjede i čak tri poraza.

“Shvatio sam ovo kao fantastično iskustvo koje ne bih želio da se ikada više ponovi. Taj period je došao nakon 15 godina, ali to mi pomaže da budem još bolji”, rekao je Mourinho.

Menadžer Chelsea je dodao kako među igračima nije bilo nikakvog bunta, te da se tokom rezultatske krize ponašaju na ispravan način.

“Igrači kada naprave grešku to znaju i osjete. Govorimo otvoreno, nema uvrijeđenih. Kada pravite greške morate razgovarati o tome”, kazao je portugalski trener na klupi Chelsea.

Na temu doktorke Eve Carneiro koja je nakon njegovog verbalnog napada na utakmici sa Swanseajem, a potom i suspenzije, napustila Chelsea nije želio govoriti. Nedavno ga je Fudbalski savez Engleske oslobodio optužbe za diskriminatorsko ponašanje.

“U posljednja dva mjeseca nisam progovorio na tu temu i tako će ostati. Jednog dana ću govoriti o tome, a ja ću odlučiti kada će to biti”, jasan je bio Mourinho, prenose britanski mediji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.