Uhapšeno devet osoba, zaplijenjeno osam kilograma marihuane

CJB Doboj: Uhapšeno devet osoba, zaplijenjeno osam kilograma ma

Devet osoba uhapšeno je u policijskoj akciji “Svilaj” na području Pelagićeva, Šamca, Broda i Orašja tokom koje je oduzeto osam kilograma marihuane i 320 kilograma duvana, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj, javlja Anadolu Agency (AA).

Ova akcije izvedena je juče u saradnji sa MUP-om Federacije BiH, a sedam osoba uhapšeno je zbog sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga, a dvije zbog sumnje da su počinile krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Prilikom pretresa na dvije lokacije na području Broda oduzeto 320 kilograma duhana namijenjenih za prodaju, kao i mašina za sječenje duhana

Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droga uhapšena su lica čiji su inicijali M. S. i N. S. iz Šamca, R. Z, D. V. i M. D. iz Broda, M. S. iz Pelagićeva i H. B. iz Orašja, dok su lica čiji su inicijali G. P. iz Broda i B. Z. iz Šamca uhapšena zbog nedozvoljene trgovine.

Oni su osumnjičeni da su da su kao organizovana grupa nabavljali i putem svojih saradnika stavljali u promet drogu na području opština Šamac, Brod i Orašje.

“Na osnovu prethodno prikupljenih saznanja da se određena lica bave preradom i prodajom droga i po naredbi Okružnog suda Doboj izvršeni su pretresi na 13 lokacija, od kojih je 11 na području opština Pelagićevo, Šamac i Brod i dvije na području opštine Orašje”, saopšteno je iz CJB Doboj.

Kako se navodi u saopštenju, tokom akcije pronađeno je i oduzeto “osam kilograma zelene biljne materije koja po svojim morfološkim osobinama odgovara opojnoj drogi marihuana”, 17 stabljika indijske konoplje, 72 mililitara kanabisovog ulja, 17 tableta “subohore” iz grupe opijata, vaga za precizno mjerenje sa tragovima amfetamin-spida, automatska puška sa okvirom, mobilni telefoni i SIM kartice. Prilikom pretresa na dvije lokacije na području Broda oduzeto 320 kilograma duhana namijenjenih za prodaju, kao i mašina za sječenje duhana.

Nakon izvršene kriminalističke obrade lica su zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu danas predata u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.