Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jose o penzionisanju

Mourinho: Premlad sam ja još za to

mourinho

Posljednji trenerski posao Mourinho je imao u Manchester Unitedu, ali je smijenjen u decembru prošle godine

Jose Mourinho u razgovoru za BeIN SPORTS naglasio je da i dalje pripada vrhunskom fudbalu te da je premlad da bi se penzionisao, prenosi Anadolu Agency (AA).

Posljednji trenerski posao Mourinho je imao u Manchester Unitedu, ali je smijenjen u decembru prošle godine. Zanimljivo, od dolaska na klupu njegovo nasljednika Ole Gunnara Solskjeara “crveni đavoli“ su ostvarili šest uzastopnih pobjeda.

“Želim da treniram neki tim. Previše sam mlad, dugo sam u fudbalu, za par sedmica punim 56 godina i zaista sam premlad za penziju. Tamo gdje odem, tamo i pripadam, a to je vrhunski fudbal. Ja pripadam vrhunskom fudbalu i tamo ću i biti“, kazao je Mourinho.

Bez obzira na činjenicu da je dobio otkaz u Manchester Unitedu, portugalski trener smatra da je u tom klubu napravio odličan posao, posebno prošle sezone.

“Smatram da je jedan od mojih najboljih poslova bio osvajanje drugog mjesta u Premier ligi sa Manchester Unitedom. Mnogi će reći ovaj tip je lud, osvojio je 25 trofeja, a priča kako mu je drugo mjesto jedno od najvećih dostignuća u karijeri. Međutim, ja ću to i dalje govoriti jer ljudi ne znaju šta se događa iza scene, a ponekad s ove strane kamera analiziramo stvari iz drugačije perspektive“, rekao je Portugalac.

Mourinho je tokom trenerske karijere vodio Benficu, Uniao de Leiriju, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid i Manchester United. Osvojio je naslov šampiona u svakoj zemlji u kojoj je radio, a s Portom i Interom je stigao i do pehara u Ligi šampiona.