Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kratak susret u Beogradu

Dodik se Putinu požalio na Bošnjake

Београд – Додик, Цвијановић – Путин

Tokom kratkog susreta Putinu su se požalili na sporo formiranje vlasti na nivou BiH okrivljujući Bošnjake da uslovljavaju putem ka NATO savezu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u Beogradu, u razgovoru sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, izrazio zadovoljstvo zbog razvoja zajedničkih projekata Rusije i entiteta RS i naglasio da RS  želi da učestvuje u “Turskom toku”.

Dodik je rekao da ovaj entitet u skladu s tim priprema projektnu dokumentaciju jer je za nju to vrlo važno.

On je rekao da RS sa ruskim kompanijama radi termoelektrane u tom entitetu, što je takođe ocijenio kao veoma važno.

Nakon što je Putin Dodiku na početku sastanka čestitao na dobrom rezultatu postignutom na prošlim izborima, Dodik mu je prenio da u procesu formiranja organa u BiH ima zastoja, kao što je uobičajeno u BiH. Tokom kratkog susreta Putinu su se požalili na sporo formiranje vlasti na nivou BiH okrivljujući Bošnjake da uslovljavaju putem ka NATO savezu.

– BiH uslovljava formiranje institucija putem ka NATO, što mi, naravno, odbijamo, tako da će taj proces trajati dugo – rekao je Dodik ruskom predsjedniku.

Dodik je rekao da je RS završila konstituisanje vlasti, ali da na nivou BiH neki nisu zadovoljni, te zato i opstruišu formiranje institucija.

On je rekao da mu je drago što se sastao sa Putinom. Ovaj dio sastanka je bio otvoren za medije.

Sastanak Putina sa Dodikom i Cvijanović pod zastavama BiH i Rusije