Mourinho: Realnost je da sam bez posla i da sam sretan

mourinho

Jose Mourinho, bivši menadžer Chelseaja, od odlaska s klupe londonskih “plavaca” u decembru ne pojavljuje se često u javnosti, iako je stalna tema medija, posebno britanskih i italijanskih. Tokom svoje posjete Singapuru, gdje se družio sa djecom u školi “NorthLight” demantovao je sve dosadašnje navode medija o njegovom budućem poslu. Dodao je da je jedina realnost da je trenutno čovjek bez posla i da se osjeća sretno, javlja Anadolu Agency (AA).

[yuzo_related]

Mourinho je obraćajući se učenicima u Singapuru rekao da nigdje ne žuri sa novim poslom.

“Uvijek smatram da je bolje čekati, ne žuriti, biti miran i pravi trenutak će doći. Osjećam da ću narednu sezonu početi sa novim klubom i novim projektom, što je najbolje za mene”, kazao je Mourinho.

Na špekulacije da se već dogovorio sa Manchester Unitedom da od sljedeće sezone zamijeni na klupi Louisa van Gaala, kaže:

“Pročitao sam toliko različitih stvari. Jednog dana kažu da sam u Kini, drugi dan sam u Italiji, pa onda da sam se već vratio u Inter. Sada sam ovdje u Singapuru, vjerovatno će reći da ću preuzeti vašu reprezentaciju. Ali, realnost je da trenutno nemam posao i da sam sretan što ga nemam”, jasan je bio portugalski trener.

Mourinho je dodao da trenutno putuje sa svojom porodicom i prijateljima u čemu istinski uživa. Naravno, istakao je da je fudbal njegova velika ljubav i da mu nedostaje, te da će čim mu se ukaže prilika da se vrati svom poslu to i učiniti.