Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho se nada još jednom pojačanju

mourinho

Izgleda da nedavnim dolaskom Nemanje Matića iz Chelseaja u Manchester Unitedu nije završen ljetni prelazni rok. Menadžer Jose Mourinho izrazio je nadu da će do zatvaranja fudbalskog tržišta, 31. augusta u ponoć, dovesti još jedno pojačanje, čime bi njegov plan bio u potpunosti ispunjen, javlja Anadolu Agency (AA).

Njegova posljednja meta je Ivan Perišić, fudbaler Intera, kojeg Manchester United želi dovesti od početka prelaznog roka, ali izgleda da ne želi platiti 55 miliona eura obeštećenja koliko Inter traži. No, dolaskom Matića, Victora Lindelofa i Romelua Lukakua portugalski trener je zadovoljan.

“Imamo dobru ekipu. Kao što sam rekao prije nekoliko mjeseci, nadao sam se kako ćemo dovesti četiri igrača koji će poboljšati ekipu. Klub je do sada napravio fantastičan posao, apsolutno fantastičan, jer su doveli trojicu od njih, što je izuzetno teško na ludom tržištu kakvo je sada”, istakao je Mourinho za britanske medije, te dodao:

“Teško je dovesti tri od četiri željena igrača i zahvaljujem se klubu na tome. Naravno, bio bih još sretniji kada bi mi dali svu četvoricu, ali i ovako oni su uložili veliki napor za mene.”

Mourinho je naglasio i da Anthony Martial ne može biti dio bilo kakvog dogovora o dolasku Perišića iz Intera, jer je mladi napadač u njegovim planovima za nadolazeću sezonu. Prema njegovim riječima ima tri različita napadača Lukakua, Martiala i Marcusa Rashforda, što je sjajna stvar, jer će ih tokom sezone sve moći koristiti u zavisnosti od protivnika i plana igre.