Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho spremio 120 miliona eura, Pjanić ostaje bez konkurencije

mourinho
Foto: Reuters

Nakon Zlatana Ibrahimovića i Henrikha Mkhitaryana, Manchester United i Jose Mourinho spremni su za novu “bombu” prijelaznog roka.

Kako pišu ostrvski mediji Portugalac želi vratiti Paula Pogbu na Old Trafford i ponudit će Juventusu rekordnih 120 miliona eura za francuskog veznjaka.

Crveni đavoli, kako javljaju mediji, već su postigli dogovor s 23-godišnjim reprezentativcem Francuske, koji bi trebao zarađivati 13 miliona eura godišnje.

Pogba je 2009. godine stigao u Manchester United iz Le Havrea, no Sir Alex Ferguson nije vjerovao u njega, što je iskoristio Juventus i doveo ga 2012. godine kao slobodnog igrača. Nakon toga Pogba je osvojio četiri Scudetta s ekipom iz Torina, uz po dva Kupa i Superkupa Italije, a igrao je i finale Lige prvaka 2015. godine, kada je izgubio od Barcelone s 3:1 u Berlinu.

Trenutno je s reprezentacijom Francuske na Evropskom prvenstvu, a večeras će od 21 sat igrati polufinale protiv svjetskog prvaka Njemačke. Također, on je prošle sezone odigrao 49 utakmica za Juventus (4.284 minute), te je postigao 10 golova uz 16 asistencija.

Odlaskom Pogbe na Old Trafford naš Miralem Pjanić, koji je nedavno iz Rima stigao u Torino, puno će lakše sebi osigurati mjesto u startnoj postavi Stare dame.

miralem_pjanic_juventus_fb