Fudbal

obećano, ispunjeno

Mourinho tinejdžeru koji je sinoć Romi donio pobjedu kupio poklon od 800 eura

22/11/2021
Foto: Twitrer/Screenshot

Mourinho je nakon utakmice rekao da je obećao mladom napadaču kupiti patike vrijedne 800 eura koje se Afena-Gyanu jako sviđaju, a Portugalac je obećanje održao

Roma je sinoć u 13. kolu Serie A pobijedila Genou u gostima 2:0 i skočila na peto mjesto na tablici.

Junak Rome bio je 18-godišnji Felix Afena-Gyan kojeg je Jose Mourinho u igru ubacio u 74. minuti. Mladi Ganac prvo je u 82. zabio na lijepu asistenciju Mhitarjana pa je u sudijskoj nadoknadi fantastičnim udarcem s 25 metara u rašlje potvrdio pobjedu Rome. Mourinho je nakon utakmice rekao da je obećao mladom napadaču kupiti patike vrijedne 800 eura koje se Afena-Gyanu jako sviđaju, a Portugalac je obećanje održao.

Na Twitteru je objavljena snimka na kojoj se vidi kako je Mourinho pozvao Afena-Gyana u svoj ured i poklonio mu zlatnu vrećicu u koju su bile zapakirane 800 eura vrijedne Balenciagine patike. Kad je dobio vrećicu, Afena-Gyan se nasmijao, a onda je na nagovor okupljenih isprobao svoj poklon.

Afena-Gyanu ovo je bio tek treći nastup za seniore Rome i prvi golovi. Do sad je ove sezone igrao uglavnom u Rominoj drugoj ekipi, za koju je u pet utakmica utrpao čak šest golova.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.