Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

naša stranka

Mirsad Čamdžić: S kim si, takav si – SDA očito sa šovinistima

mulahusic sda (1)

Čamdžić dodaje da ti stavovi, kao što je poznato, imaju za cilj huškanje i govor mržnje prema SDA neistomišljenicima, a ispunjeni su šovinizmom i vjerskim radikalizmom

Dva ključna čovjeka SDA, Bakir Izetbegović i Fadil Novalić, koji pritom obnašaju neke od najznačajnijih funkcija na državnom i federalnom nivou vlasti, fotografišući se s Jasminom Mulahusićem, dali su legitimitet njegovim stavovima, poručio je Mirsad Čamdžić iz Naše stranke.

Čamdžić dodaje da ti stavovi, kao što je poznato, imaju za cilj huškanje i govor mržnje prema SDA neistomišljenicima, a ispunjeni su šovinizmom i vjerskim radikalizmom.

– Poruka fotografija je da SDA čvrsto podržava takve stavove i poručuje šta će se desiti s njihovim neistomišljenicima. To nije Bosna i Hercegovina za kakvu se borimo, kao što takvu BiH ne želi ni većina njenih građana. Vjerujemo da bi mnogi građani pokazali više entuzijazma u borbi za BiH da im se kao predvodnik ne nameće SDA. SDA je čak u stanju, pokazuje se, kod građana stvoriti apatiju i prema svojoj domovini, prema mjestu svog življena, poručuju iz Naše stranke.