DŽENANA SOKOLOVIĆ

Majka dječaka Nermina koji je ubijen prije 27 godina danas prosi u Sarajevu

sokolovic

Sada, 27 godina kasnije, Dženana hoda ulicama Sarajeva moleći ljude da joj pomognu da preživi

Jednim metkom iz snajpera 1994. godine ubijena je beba u stomaku Dženane Sokolović, a isti metak nakon što je prošao kroz njeno tijelo, usmrtio je i njenog sedmogodišnjeg sina Nermina.

Sada, 27 godina kasnije, Dženana hoda ulicama Sarajeva moleći ljude da joj pomognu da preživi. Vas molimo da joj zajednički pomognemo, a pomoći joj možete podjelom ovog apela kao i pozivom na broj 17002 putem kojeg donirate 2KM – broj je jedinstven za sve bh. operatere, objavili su večeras iz udruženja Pomozi.ba.

Sudbina ove žene je teška, da teža ne može biti, i kada pomislimo da nas više ništa ne može ostaviti bez teksta, čujemo njenu priču, priču žene koja je godinama sebi postavljala pitanje kako je moguće? Kako je moguće da jedan metak prođe kroz moje tijelo, ubije mi bebu, izađe iz mene i ubije mi sinčiča? Kako??? Kako sam ja ostala živa? Zbog čega? Kakvo je to iskušenje s kojim treba da se nosi jedna majka? Ne možemo ni pomisliti kakvih je sve još misli prolazilo kroz Dženaninu glavu svih ovih godina.

Dženana danas živi sa ukupno 150 maraka primanja, pije određene terapije i kaže nam da nema drugog izbora nego da skuplja novac po ulici ali da ni tako nije uspjela da si osigura drva za zimu.

Dženani pored poziva na broj 17002 možete pomoći donacijama putem web platforme wwwPOMOZIBAorg, uplatama putem PayPala ili naših žiro računa.

O ostalim načinima kako pomoći ovoj očajnoj i nesretnoj ženi možete pronaći na ovom LINKU.