humanost

Građani BiH za Dženanu Sokolović prikupili 250 hiljada KM!

dzenana

Koliko samo srce imaju Bosanci i Hercegovci!

U 48 sati od pokretanja apela za majku  Dženanu Sokolović-Divović skupili smo četvrt miliona maraka. Dakle, oko 250 hiljada maraka donirano je od strane 40 hiljada ljudi, što pozivima na broj, što uplatama na račune, kao i putem naše platforme za online donacije, poručuju iz Udruženja Pomozi.ba.

Prikupljena sredstva dovoljna su da ovoj izmučenoj ženi osiguraju mirnu budućnost, a obzirom da se radi o izuzetno velikom iznosu, prebacivanje će se raditi planski kako Dženana više nikada ne bi bila prisiljena da izađe na ulicu i prosi.

Obzirom na na naše dosadašnje iskustvo kada su u pitanju veća sredstva za neku porodicu, gdje smo se nagledali svega i svačega, od pokušaja postojeće i nepostojeće rodbine da se dočepaju dijela sredstava pa do pokušaja zloupotrebe od strane samih korisnika, mi smo razvili mehanizme kako da spriječimo mogućnost bilo kakve zloupotrebe, poručuju iz Udruženja Pomozi.ba.

Kada je u pitanju ovaj slučaj, namjera je bila da se Dženani koliko toliko olakša svakodnevnica, a na osnovu prikupljenih sredstava slobodno možemo reći da je osigurana do kraja života.

Podsjetimo, jednim metkom iz snajpera 1994. godine ubijena je beba u stomaku Dženane Sokolović, a isti metak nakon što je prošao kroz njeno tijelo, usmrtio je i njenog sedmogodišnjeg sina Nermina.

27 godina kasnije, Dženana je na ulicama Sarajeva molila ljude da joj pomognu da preživi.