Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mourinho: U Manchesteru želim ostati do isteka ugovora

mourinho

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je pred sutrašnji meč u okviru Grupe “A” Evropske lige pohvalio turski Fenerbahče, naglasivši da je riječ o veoma kvalitetnoj i dobro uigranoj ekipi, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ne iznenađuje me nimalo da je Fenerbahče ponovo počeo pobjeđivati. Liga u Turskoj je sve bolja i kvalitetnija. Klubovi izvan Istanbula sve više su u vrhu tabele. Mislim da su tri velika istanbulska kluba veoma jaka. Imaju dobre fudbalere i kvalitetna imena”, rekao je portugalski stručnjak na konferenciji za medije na stadionu “Ulker” u Istanbulu.

Podsjetio je da je Fenerbahče u prvom meču u Manchesteru pružio vrlo snažan otpor u prvih pola sata.

“Fenerbahče se i u prvom meču više od pola sata veoma dobro držao. Ni prva utakmica za nas nije bila tako lagana”, kazao je Mourinho.

Novinarima je također otkrio kako je prije 14 godina dobio ponudu da radi kao trener u Turskoj.

“Dobio sam ponudu iz Turske 2002-2003. godine. Dok sam bio u Portugalu, prvu ponudu iz inostranstva sam dobio upravo iz Turske. Sada sam u klubu koji mi se sviđa, i ovdje želim ostati sve dok mi ne istekne ugovor”, kazao je Mourinho.

Odbrambeni fudbaler Mancheter Uniteda Matteo Darmian je novinarima kazao da su došli u Istanbul da pobijede Fenerbahče, naglasivši ipak kako utakmica neće biti nimalo lagana.

Fenerbahče i Manchester United u okviru Grupe “A” sastaju se u četvrtak u 19.00 sati na stadionu “Ulker”.

Ekipa Manchester Uniteda je obavila i svoj trening pred sutrašnji meč s Fenerbahčeom.

Poslije tri odigrana kola, Manchester United je prvi u grupi sa 6 bodova, koliko ima i drugoplasirani Feyenoord, a iza njih su Fenerbahče sa 4 i Zorya sa 1 osvojenim bodom.