Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvanično predstavljen

Mourinho: Uzbuđen sam što sam došao u Tottenham

mourinho tottanham (1)

Mourinho, koji živi u Londonu, nasljeđuje ekipu Tottenhama koja je tokom ove sezone ostvarila samo pet pobjeda

Jose Mourinho, koji je jutros imenovan za nasljednika Mauricija Pochettina na klupi Tottenham Hotspura, već u ranim poslijepodnevnim satima zvanično je predstavljen, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Uzbuđen sam što sam se pridružio klubu s tako sjajnom tradicijom i strastvenim navijačima. Kvalitet i prvog tima i akademije me uzbuđuju. Rad s tim igračima je ono što me privuklo da dođem”, kratko je na predstavljanju kazao portugalski trener, kojem će Tottenham biti drugi londonski klub koji će voditi, nakon što je bio menadžer Chelseaja u dva navrata.

Daniel Levy, predsjednik Tottenhama, kazao je kako je oklijevao da otpusti Pochettina, pod čijim vodstvom su “pijetlovi” stigli do finala Lige šampiona prošle sezone. No, objasnio je da je odluka morala biti donesena u “najboljem interesu kluba”.

“U Mourinhu smo dobili jednog od najuspješnijih trenera u fudbalu. Ima bogato iskustvo, može nadahnuti timove i odličan je taktičar. Osvajao je trofeje u svakom klubu koji je trenirao. Vjerujemo da će u svlačionicu donijeti energiju i samopouzdanje”, istakao je Levy.

Mourinho, koji živi u Londonu, nasljeđuje ekipu Tottenhama koja je tokom ove sezone ostvarila samo pet pobjeda. Potpisao je ugovor do ljeta 2023. godine. Navodno je od otkaza u Manchester Unitedu u decembru prošle godine odbio ponude iz Kine, Španije i Portugala.

Tokom karijere 56-godišnji Mourinho je vodio Benficu, Uniao de Leiriju, Porto, u dva navrata Chelsea, Inter, Real Madrid i Manchester United. Najveće uspjehe ostvario je s Portom i Interom s kojima je stigao do pehara u Ligi šampiona.