Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napustio Tottenham

Mousa Dembele prešao u Guangzhou za 11 miliona funti

dembele

Dembeleu je ugovor s Tottenhamom isticao na ljeto ove godine, tako da je zimski prelazni rok bio posljednji trenutak da “pijetlovi“ zarade na iskusnom 31-godišnjem veznjaku

Fudbalski klub Tottenham Hotspur objavio je da je prihvatio ponudu kineskog Guangzhoua R&F za veznog igrača Mousu Dembelea, prenosi Anadolu Agency (AA).

Londonski klub nije objavio finansijske detalje transfera, ali prema navodima engleskih medija Guangzhou će uplatiti obeštećenje od 11 miliona funti (oko 12,5 miliona eura).

Dembeleu je ugovor s Tottenhamom isticao na ljeto ove godine, tako da je zimski prelazni rok bio posljednji trenutak da “pijetlovi” zarade na iskusnom 31-godišnjem veznjaku. S druge strane Dembelea je u Kinu privukao unosan finansijski ugovor.

“Odlazim s nevjerovatnim osjećajem i ljubavlju prema ovom klubu. Bilo je to posebno vrijeme za mene. Ponekad se raziđete na loš način, ali ja se ne osjećam loše. Svi su bili pozitivni prema meni i poželjeli su mi sreću u budućnosti. Za mene je Tottenham bio nevjerovatno iskustvo i uvijek ću ga pamtiti”, kazao je Dembele.

Belgijanac je u Tottenham došao 2012. godine iz gradskog rivala Fulhama. Tokom karijere igrao je još za Germinal Berschoot, Willem II i AZ Alkmaar. Za “pijetlove” je odigrao 242 takmičarske utakmice i postigao deset golova. U dresu reprezentacije Belgije nastupio je 80 puta uz pet pogodaka.