Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nogometni izbori

Može li Azmir Husić pobijediti Begićevog igrača Nurdu Peštalića

husic azmir

Azmir Husić dobio je jednoglasnu podršku Fudbalskog saveza Tuzla za člana Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH

Delegati Skupštine Fudbalskog saveza Tuzla za novog predsjednika sinoć su izabrali Adnana Mujezinovića koji je dobio povjerenje 24 člana. Adnan Mujezinović bio je kandidat FK Sloboda, a na mjestu predsjednika naslijedit će Saliha Delića koji obnaša i funkciju aktuelnog predsjednka Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona. Njegov protukandidat Mirsad Ovčina koga je predložio MNK “Bosna Kompred” nakon glasanja imao je podršku tri člana od ukupnih 27.

Podsjećamo, Mujezinović obnaša i funkciju aktuelnog zamjenika predsjednika FK Sloboda Elmira Šećerbegovića koji će u ime Fudbalskog saveza Grada Tuzla biti kandidat za novog predsjednika Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona.

Nezvanično, saznajemo da će Šećerbegović dobiti podršku na narednoj na izbornoj Skupštini ukoliko u međuvremenu ne bude nekih iznenađenja.

Također, osim izbora Adnana Mujezinovića za novog predsjednika Fudbalskog saveza Grada Tuzla za člana Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH predložen je Azmir Husić koji je jednoglasno podržan kao i njegov zamjenik Almir Husić.

“Azmir Husić dobio je jednoglasnu podršku Fudbalskog saveza Tuzla za člana Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH. Međutim i drugi Svezi sa područja TK će dostaviti svoje kandidate postoji mogćnost da Azmir Husić bude još nečiji kandidat, vidjet ćemo. Također se nadamo da će i na mjesto predsjednika Nogometnog saveza TK biti izabran naš prijedlog, a to je Elmir Šećerbegović. Što se tiče mog izbora na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Tuzla nastojat ćemo detektovati sve nedostatke i probleme kada su u pitanju fudbalski klubovi sa područja Grada Tuzla. Radit ćemo na tome da poboljšamo uslove rada i zajedno sa predstavnicima klubova rješavamo sve ono što bude potrebno” – kazao je Mujezinović za Tuzlanski.ba.

Hoće li Azmir Husić biti član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH biće poznato nakon što se održi Skupština Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona koja je zakazana za 26. decembar. Azmir Husić je u izjavi za medije kazao kako je podrška Fudbalskog saveza Grada Tuzla bila očekivana.

“Vjerujem da dolazi bolji dani za fudbal u Tuzlanskom kantonu” – poručio je kratko Husić. Aktuelni član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH koji predstavlja Nogometni savez TK je Nurdin Peštalić iz Gradačca, koji će prema našim saznanjima biti jedan od mogućih protukandidata Azmiru Husiću.

Peštalić je inača jedna od ključnih ljudi Elvedina Begića, aktuelnog predsjednika NSBiH koji Savezom vlada osam godina.