Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Quadruple"

Može li Manchester City uspjeti što nikad nije nijedna engleska ekipa?

manchester_city_aguero

Zanimljivo je da se ove dvije ekipe nikad nisu srele u Europi

Tottenham i Manchester City večeras u 21 sat igraju prvi meč četvrtfinala Lige prvaka.

U međusobnim mečevima ove dvije ekipe, rezultat je skoro izjednačen – City ima pobjedu više. Građani su upisali 61, Tottenham 60 pobjeda, a neriješeno su igrali 35 puta. U posljednja četiri okršaja, dominirala je manchesterska ekipa – pobijedili su sva četiri puta uz gol razliku 11:1.

Zanimljivo je da se nikad nisu sreli u Europi.

Navijači Cityja nadaju se “nemogućem”, onome što nije pošlo za rukom nijednom engleskom klubu, a to je osvajanje Quadruplea, četiri trofeja u jednoj sezoni.

Već su osvojili Liga kup, u finalu su FA kupa, u prvenstvu imaju dva boda manje od Liverpoola uz utakmicu manje, a u Europi su jedan od favorita za osvajanje.

Klub koji je potrošio milijarde na ekipu u posljednjih nekoliko godina, u Ligi prvaka ima tek jedno polufinale, prije tri godine, što je razočaravajuće.

“Već sama činjenica što su toliko blizu je nevjerojatna, ali neće biti lako”, smatra bivši engleski reprezentativac, a sada komentator BBC-ja Alan Shearer.

Tottenham je do četvrtfinala dogurao 2011., kad je ispao od Real Madrida, dok je City lani ispao u ovom dijelu takmičenja od Liverpoola.

Ono što ulijeva nadu navijačima Cityja je povratak najboljeg igrača Aguera, koji već neko vrijeme odsustvuje nakon povrede protiv Fulhama.

Mnogi tipuju da bi City mogao nastaviti svoj pobjednički niz protiv Tottenhama, a MOZZART nudi sjajnu KVOTU 1.90 na pobjedu gosta.

Obje ekipe su iznimno efikasne, City pogotovo, a i Tottenham će sigurno dati sve od sebe da na novom stadionu zabilježe dobar rezultat, pa je MOZZARTOVA KVOTA 1.60 na 3+ golova odličan izbor.

Kvote za ONLINE igru te čekaju u Mozzartu! REGISTRUJ se na sajtu, UPLATI NA RAČUN (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!