Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kup BiH

Musemić: Dat ćemo šansu igračima koji su manje igrali

velkoski musemic

Bez obzira na naš rezultat iz prve utakmice, svi igrači će biti maksimalno ozbiljni i fokusirani

Fudbaleri Sarajeva u revanš utakmici polufinala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine sutra, 10. aprila, na Olimpijskom stadionu ”Asim Ferhatović Hase-Koševo” dočekat će Slogu iz Gornjeg Crnjelova. Ekipa trenera Husrefa Musemića skoro je ovjerila plasman u finale, pošto je u prvom susretu, igranom prošle sedmice u Bijeljini, deklasirala drugoplasirani tim entitetske Prve lige RS, rezultatom 4:1.

”Polufinale Kupa BiH, to je nešto veliko. Bez obzira na naš rezultat iz prve utakmice, svi igrači će biti maksimalno ozbiljni i fokusirani. Sutra naši juniori igraju polufinale Kupa, pa ćemo vidjeti sa njihovim trenerom Dženanom Uščuplićem ko će od njih konkurisati. Šabanović je povrijeđen, rezultat nam daje pravo da smo to završili, ali želimo igrati dobro, maksimalno i profesionalno od prve do posljednje minute. Cruz i Crnički još nisu registrovani, pa zbog toga nisu u konkurenciji”, rekao je Musemić.

Sarajevo je lider na premijeligaškoj tabeli sa šest bodova više u odnosu na drugoplasirani Zrinjski iz Mostara. U narednom 26. kolu ”bordo” tim u derbiju bit će domaćin trećeplasiranom Široko Brijegu, vjerovatnom protivniku i u finalu Kupa BiH.

”Moramo rotirati protiv Sloge, dati šansu igračima koji su manje igrali. Mogu igrači će mi dati sliku u kakvom su stanju, jer u utakmici protiv Širokog nećemo imati Rahmanovića i Stanojevića zbog kartona, te kroz utakmicu sa Slogom će imati šansu da se nametnu.”

Revanš utakmica polufinala Kupa BiH između Sarajeva i Sloge (Gornje Crnjelovo) igra se sutra od 18 sati. Dva sata ranije revanš susret u Zenici će odigrati tešanjski TOŠK i Široki Brijeg. U prvom meču na ”Pecari” Široki Brijeg je pobijedio, rezultatom 2:0.