Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muharemović pred povratkom u FK Sarajevo, Benku žele u Njemačkoj

dino selimovic

Za nekolicinu fudbalera Sarajeva vlada veliko interesovanje inostranih klubova, ali u Upravi aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine ne žele po svaku cijenu prodavati igrače.

“Ponude koje dobijamo prihvatamo samo u slučaju da su zadovoljeni interesi kluba, ali i ako eventualni transfer u potpunosti zadovoljava ambicije nekog od naših igrača”, rekao je Dino Selimović, direktor Fudbalskog kluba Sarajevo.

Trenutno, najveći interes postoji za hrvatskog napadača Leona Benku.

“Postoji mnogo ponuda za Benku. Brojni posrednici nam svakodnevno šalju ponude za ovog našeg napadača. Iz Turske za Benkine usluge, preko posrednika, interes su iskazali Karsiyaka i Sivaspor. Prije nekoliko dana Benko je odbio inicijalnu ponudu njemačkog drugoligaša Duisburga. No, ni ti razgovori nisu okončani u potpunosti. Ponude za Benku postoje i iz klubova u Aziji, tačnije iz Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kine. Međutim, kako sam ranije rekao, Benku i bilo kojeg drugog igrača nećemo prodati po svaku cijenu”, rekao je Selimović, dodavši:

“Krste Velkoski karijeru će gotovo sigurno nastaviti u Južnoj Koreji. I on i mi prihvatili smo ponudu jednog od klubova iz ove zemlje, a njegovo ime ne bih spominjao do konačnog okončanja posla. Čekamo da nam pošalju ugovor i finaliziramo postignuti ugovor. Mislim da će se to desiti veoma brzo, danas, sutra, najdalje do kraja sedmice.”

Uprava Sarajeva paralelno radi i na dovođenju igrača, kako bi ojačala postojeći igrački kadar u borbi za odbranu titule prvaka BiH, ali i nastojanju da u tekućoj sezoni osvoji i Kup. Jedan od najkorisnijih i iskusnijih igrača Premijer lige BiH Veldin Muharemović iz Olimpica najvjerovatnije će preći u Sarajevo, tj. vratiti se u svoj bivši klub.

“Veoma je izvesno da ćemo dovesti Veldina Muharemovića”, kazao je Selimović.

Prvotimci FK Sarajevo počeli su pripreme za nastavak sezone. Glavni dio priprema obavit će od 4. februara u turskoj Antaliji.

“Bordo” tim je peti nakon 18. odigranih kola u bh. društvu najboljih sa šest bodova zaostatka za liderom tuzlanskom Slobodom (40), pet u odnosu na Zrinjski, dva od Širokog Brijega i bod u poređenju sa bijeljinskim Radnikom.

Drugi dio sezone Sarajevo će otvoriti 28. februara velikim derbijem sa Zrinjskim u Mostaru.