Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

REAKCIJA UPRAVE

Mujić ipak nije toliko loše sudio na Grbavici?! Iz Mladosti spomenuli samo jednu “grešku”!

AH2A1320 (1)

Ovo saopštenje nema nikakve veze i ne odnosi se na klubove protiv kojih je FK Mladost nastupao u oba spomenuta susreta, jer FK Mladost ne želi stvarati rivalitet van terena, nego samo i isključivo na zelenom travnjaku u “fair” i sportskom nadmetanju, poručilio su

Uprava FK Mladost iz Doboja kod Kaknja objavila je saopštenje za javnost povodom posljednjeg susreta na Grbavici protiv Željezničara (4:4).

Iz Mladosti ističu da je glavni sudija utakmice na Grbavici Elvis Mujić ima dvostruke aršine, a uz saopštenje priložili su i fotografije.

“U susretu protiv Zrinjskog na našem stadionu (31.08.2019.) nije dosuđen penal, premda je evidentno igranje rukom, ali sudija umjesto penala zove liječničku službu da “pomognu” igraču koji očigledno simulira povredu.

Protiv Željezničara na Grbavici (10.04.2021.) igrač Mladosti refleksno štiti lice od lopte, koja ide u pravcu njegovog lica, a sudija bez imalo razmišljanja automatski dosuđuje penal.

U oba slučaja glavni arbitar je Elvis Mujić iz Banovića, koji se očito služi dvostrukim aršinima i pravi lakrdiju od utakmica u kojima dijeli “pravdu”, što mu je očito uža specijalnost koju je i više nego dobro usavršio kroz godine svog rada.

Ovo saopštenje nema nikakve veze i ne odnosi se na klubove protiv kojih je FK Mladost nastupao u oba spomenuta susreta, jer FK Mladost ne želi stvarati rivalitet van terena, nego samo i isključivo na zelenom travnjaku u “fair” i sportskom nadmetanju.

Ovdje se ukazuje na samo jednu personu, dotičnog Mujića koji bi trebao biti persona non grata u bh. fudbalu, a zbog njega i njemu sličnih još mnogo će vode proteći, a fudbal u Bosni i Hercegovini neće krenuti naprijed”, stoji u saopštenju Mladosti.

Zanimljivo, to saopštenje već je uklonjeno sa oficijelne Facebook stranice kluba. Umjesto saopštenje, na tom linku se pojavi sljedeća obavijest: