Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mujkanović: Željo za Kostića ne nudi ništa, Pirić sam sebi zatvorio vrata

fena_senad_mujkanovic

Predsjednik Upravnog odbora Slobode Senad Mujkanović izjavio je za Fenu da Željezničar ne odustaje od dovođenja stopera tuzlanskog tima Ivana Kostića, ali da od „trgovine“ za sada nema ništa.

Mujkanović je potvrdio da trener Vlado Jagodić u nastavku prvenstva ne računa na Kostića i Ivana Fatića, koji su najprije dogovorili ostanak na Tušnju, a zatim su se predomislili, vjerovatno zbog ponuda drugih klubova.

– Nije tajna da je Željezničar zainteresiran za Kostića, ali za njega nisu ponudili ništa. Vjerovatno misle da će ga dobiti bez ijedne marke putem arbitraže. Upravo zbog toga smo do posljednje marke izmirili obaveze prema obojici igrača, tako da su naši igrači do ljeta, a ko ih želi odvesti morat će platiti obeštećenje – kaže Mujkanović.

Za Fenu je prokomentirao i glasine o povratku na Tušanj vratara Kenana Pirića.

– Od toga nema ništa. Trener Jagodić je već doveo Adnana Hadžića i sada imamo tri čuvara mreže. Pirić je putem arbitraže tražio papire i najavio je sudsku tužbu zbog navodnih dugova. Stav uprave je jasan i nećemo odustati: igrači koji nas tuže i putem arbiutraže zatraže „papire“, sami će sebi zatvoriti vrata povratka u Slobodu. To se odnosi i na Pirića. Nećemo dozvoliti da Sloboda nekim igračima bude usputna stanica – zaključio je Mujkanović.