Fudbal

Mulalić: Igrači neće potcijeniti Rudar

30/10/2015

Nogometaši Željezničara u okviru 14. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju u Prijedoru igraju protiv Rudara.

Nakon 13 kola Željezničar se nalazi na šestom mjestu sa 20 bodova te će predstojeća utakmica biti veoma važna za priključak vrhu tabele. Pripreme za utakmicu teku prema planu, a Plavi će već u subotu otputovati u Sanski Most gdje će dočekati utakmicu i obaviti trening na stadionu Podgrmeča.

– Vjerujem da bismo s pozitivnim rezultatom dobili priliku da se i definitivno priključimo vrhu tabele, te da dobijemo potrebno samopouzdanje pred kraj polusezone kada u posljednja četiri kola tri puta igramo na Grbavici – kazao je šef stručnog štaba Željezničara Edis Mulalić.

– Cijelu sedmicu radimo jako naporno i zaista smo uradili sve da igračima objasnimo koliko nam ova utakmica znači. U svemu nam je mnogo pomoglo i rukovodstvo kluba koje je omogućilo da u miru utakmicu dočekamo u Sanskom Mostu. Nadam se i vjerujem da ćemo biti na nivou i svakako pozivam navijače da nam pruže podršku – dodao je Mulalić.

Vjeruje da igrači neće potcijeniti Rudar, za koju tvrdi da se radi o veoma dobroj ekipi.

– Pozicija na tabeli ne odražava njihov kvalitet jer u nekoliko utakmica nisu imali sreće. Razgovarali smo o tome i sa igračima i vjerujem da će maksimalno koncentrisani ući u utakmicu – rekao je Mulalić.

Utakmica 14. kola između Rudara i Željezničara na rasporedu je u nedjelju od 13 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Elvis Mujić iz Banovića.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.