Mulalić: Pobjeda na Koševu dala nam je samopouzdanje

Mulalić
Foto: fkzeljeznicar.ba

Derbi susret 27. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Grbavica odigrati lider na tabeli Zrinjski i četvrtoplasirani Željezničar.

Šef stručnog štaba Željezničara Edis Mulalić danas je na pres-konferenciji kazao je da atmosfera među igračima dobra, nakon prošlonedjeljne pobjede u derbiju na Koševu, te da je ekipa “ponovo pokazala šta može kada djeluje kao jedno”.

– Izaći iz derbija kao pobjednik je sjajno za samopouzdanje i to nam je prednost. Očekuje nas težak meč protiv ekipe iz vrha. Pratili smo i skautirali Zrinjski, znamo odakle nam prijeti opasnost. Igrači koje ima Zrinjski u napadu je vrhunski. Nije slučajno što su prvi i sigurno je da su jedna od najboljih ekipa u ligi. Sve je sada na mentalnoj bazi, mi smo zalaganjem došli do ovog rezultata i niko nam auta jednog nije dao. Pozivam navijače da i sutra budemo svi kao jedan na terenu – kazao je Mulalić.

Prvotimac Željezničara Adnan Zahirović kazao je da će igrači potruditi da ostanu na poziciji na kojoj se nalaze na tebeli, a možda “da budu i bolji”.

– Apsolvirali smo Sarajevo, a sada mislimo samo o Zrinjskom. Upravo nas je taj pristup doveo do pozicije u kojoj smo danas. Ukoliko sutra budemo budemo ‘pravi’ ostvarićemo pozitivan rezultat – kazao je Zahirović.

Osim Brazilca Tiaga, koji se žali na bolove u nozi, ostali igrači Željezničara su zdravi i spremni za derbi.

Željezničar i Zrinjski dosad su odigrali 36 susreta, od kojih 32 puta u bh. prvenstvu. “Plavi” su uspješniji sa 14 pobjeda, Zrinjski slavio devet puta, dok je devet susreta završeno nerješenim ishodom. Prvi susret ova dva tima u ovoj sezoni na Stadionu pod Bijelim brijegom okončan je pobjedom Mostaraca sa 2:1.

Utakmica Željezničar – Zrinjski bit će odigrana sutra od 20.00 sati.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo