Mulalić uoči Tuzla Cityja: Kada smo pravi, možemo svakoj ekipi problem napraviti

mulalic (1)
FOTO: Fena

Defanzivac Želkjezničara Edin Cocalić kazao je da ih je poraz od Veleža u prošlom kolu malo poljuljao, ali da nema vremena ni prostora za tugovanje

Fudbaleri Željezničara u Sarajevu sutra dočekuju ekipu Tuzla Cityja, u okviru petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Izabranike trenera Edisa Mulalića čeka još jedan težak ispit protiv protivnika koji dolazi pun samopouzdanja nakon ubjedljive pobjede nad Sarajevom prije dva dana u Zenici.

Mulalić je na pres-konferenciji upravo podcrtao taj meč i pozvao svoje igrače na oprez.

– To je ekipa koja ima dosta znanja, dosta brzine, iskusnog trenera te samim tim se nameće da nas očekuje težak zadatak. Utakmica sa Sarajevom je pokazala kvalitet Tuzla Cityja, njihov ofanzivni red je dosta dobar. No, mi kada smo pravi, možemo svakoj ekipi problem napraviti – kazao je Mulalić.

Defanzivac Želkjezničara Edin Cocalić kazao je da ih je poraz od Veleža u prošlom kolu malo poljuljao, ali da nema vremena ni prostora za tugovanje.

– Spremali smo se čitave sedmice, nadam se da ćemo sutra biti pravi – kazao je Cocalić.

I on se osvrnuo na ubjedljivu pobjedu Tuzla Cityja nad Sarajevo.

– Ovaj rezultat koji su napravili protiv Sarajeva nije slučajan. Zabiti nekom pet golova nije mala stvar, pogotovo Sarajevu. Možda će nama taj njihov rezultat poslužiti kao dodatni motiv da budemo oprezniji i sigurno jedan izazov za nas da nakon poraza od Veleža pokažemo da imamo dovoljno kvaliteta da se borimo za vrh – dodao je.

Susret između Željezničara i Tuzly Cityja igra se u subotu na Grbavici od 21 sat.