Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pisky u ruševinama

Rusi pale i brišu sa lica zemlje još jedan ukrajinski gradić koji ne mogu da zauzmu

New Project (46)

Termobarično oružje koje koriste raspršuje maglu visoko zapaljivog aerosola nekoliko trenutaka prije detonacije

Nova video snimka otkriva kako ruska vojska ruši stambene blokove u gradiću Pisky blizu Donjecka zastrašujućim napadima termobaričnim bombama.

Barbarstvo koje Rusi pokazuju dok pokušavaju okupirati Ukrajinu od februara ove godine, zapanjilo je svijet. Rusi su do sada u svom pohodu na Ukrajinu koji se od planiranog trodnevnog pohoda pretvorio u krvoproliće koje traje 170 dana, sravnili sa zemljom nekoliko ukrajinskih gradova i gradića, i Pisky je tek samo jedan u nizu koji brutalno razaraju ne bi li ga tako zauzeli.

Termobarično oružje koje koriste raspršuje maglu visoko zapaljivog aerosola nekoliko trenutaka prije detonacije.

Kada erumpira, oblak pare se zapali i usisava zrak koji ga okružuje, stvarajući više temperature i štetnije eksplozije koje traju puno duže od uobičajenih eksplozija.

Uprkos tvrdnjama ruskog ministarstva koje negira granatiranje i raketiranje stambenih područja, snimke koje se pojavljuju na interenetu poput ove, pokazaju da propagandana mašinerija Moskve ne preza od laži. Pogledajte snimku brisanja sa lica zemlje gradića Pisky, druga polovina video snimka je zastrašujuća…

Cijelo vrijeme brutalne agresije na Ukrajinu, Rusi pozivaju zapadni svijet da prestane pomagati Ukrajini da se brani, praktično da tako pomogne ruskoj vojsci da porobi Ukrajinu i otme Ukrajincima zemlju.