Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mulalić: Željezničar na proljeće može igrati važnu ulogu

edis mulalic

Nogometaši Željezničara ubjedljivom pobjedom na Grbavici nad ekipom Viteza 3:0 (0:0) oprostili su od svojih navijača u ovom dijelu polusezone BH Telecom Premijer lige, a trener “plavih” Edis Mulalić nakon susreta izjavio je da je njegov tim zasluženo osvojio nove bodove kojima je uspio da polusezonu završi u gornjem dijelu tabele, na šestom mjestu sa 28 bodova.

– Čestitke za današnju pobjedu pripadaju igračima. U prvom dijelu smo iz prevelike želje da riješimo utakmicu gubili koncentraciju, imali smo posjed dobar, ali nije to bilo ništa konkretno prema naprijed. Na poluvremenu smo vidjeli gdje je problem, zarotirali smo neke igrače postavkom i to je rezultiralo brzim golom. Kontrolisali smo cijelo drugo poluvrijeme i na ruku nam je išla i glupost igrača Viteza koji je dobio crveni karton. Sasvim zasluženo smo pobijedili – kazao je Mulalić.

Boje Željezničara u današem susretu branilo je čak osam juniora.

– Ta djeca su naša budućnost, oni znaju šta je Željo. Danas je igralo osam juniora, to nije malo, svaka im čast i to je stvarno veliko bogatstvo – izjavio je Mulalić.

U proljetnom dijelu sezone, smatra Mulalić, Željezničar može igrati važnu ulogu.

– Prišli smo prvoj petorki na šest bodova. Na startu proljetnog dijela nam dolazi Široki Brijeg, imamo dobar raspored, sve je moguće u nastavku prvenstva – rekao je Mulalić.