Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smanjena vidljivost na području Sarajeva, Zenice, Travnika i Tuzle

magla1333

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu bez dužih zastoja. Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajaju se putevi na području Sarajeva, Zenice, Travnika i Tuzle.

Vozači se upozoravaju na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

Sporije se saobraća na putevima sa aktuelnim radovima, a izdvajaju se putni pravci: M-17 Zenica-Žepče (Želeća), M-17 Stup-Rajlovac, M-16.2 Jablanica-Prozor i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici.

Za sutra je najavljen početak radova na sanaciji mosta u Reljevu, na dionici M-17 Jošanica-Rajlovac. Saobraćaj će se za vrijeme izvođenja radova odvijati jednom trakom naizmjenično.

Povodom održavanja Ministarskog foruma, od sutra (07.12.) od 08 sati do 08.12. do 20 sati, na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području FBIH.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.